E.g., 2020-10-1
E.g., 2020-10-1

Visa mer

Visa mindre

Home > Semesterhus > Destinationer > Guardamar

Guardamar

På Semesterbostadspanien.com har du möjlighet att söka från ett stort urval av semesterhus i Guardamar, som ligger i Alicante provinsen. Skräddarsy den perfekta semestern själv genom att hyra en semesterbostad efter dina egna önskemål och välj mellan semesterhus eller semesterlägenheter i Guardamar.

Guardamar del Segura Guardamar del Segura är en livlig spansk stad. Det mest lockande och kända är de långa stränderna med sina vita sanddyner men stanna inte bara där. Guardarmar har mer än så att erbjuda; en mycket vacker park, en gatumarknad varje onsdagsmorgon och ett stort utbud av affärer och restauranger.

STRANDER
Den fantastiska stranden Dunas de Guardamar börjar i södra utkanten av staden. Här finner du, förutom bad, härliga picknickställen mellan sanddynerna, cykelleder och promenadstigar med pinjeskog i bakgrunden. Hela området är naturreservat och därför oförstört. Här på stranden kan du gå långa promenader. Är du riktigt spänstig når du efter ett antal kilometer fram till La Mata-stranden.

SEVARDHETER
I slutet av juli hålls fiestan Moros y Cristianos. Det är en mycket stor begivenhet och bygger på historien om när de kristna kom från havet och invaderade stranden, tågade upp mot borgen och intog den. Man genomför den i vackra tidstypiska kläder och det hela avslutas med ett jättefyrverkeri. Reina Sofía park är en naturskön upplevelse som passar alla åldrar. Det finns en konstgjord sjö där flera olika fåglar och djur har funnit sitt paradis såsom påfåglar, ankor, sköldpaddor och ekorrar för att nämna några. Ett område är till för barnen med en stor lekplats. Den lokala marinan, Marina de las Dunas är också värd ett besök liksom promenadsstråken ut i sandynorna därifrån. Missa inte!

En marknad som man inte får missa är citronmarknaden som hålls varje söndag, där finns allt du kan tänka dig till försäljning liksom olika tjänster. För att komma dit kör du ut ur Guardamar (söderut) och svänger av mot Los Montesinos. Marknaden ligger sedan på vänster sida. Det är skyltat och det finns goda parkeringsmöjligheter. Restauranger Utbudet av restauranger är stort så det finns något som passar alla smakinriktningar. Allt från spanska krogar med lokala rätter, såsom Caldero som innehåller fisk och ris kokat i fiskbuljong, till restauranger med internationellt kök.