E.g., 2020-7-10
E.g., 2020-7-10

Visa mer

Visa mindre

Home > Semesterhus > Destinationer > La Zenia

La Zenia

Hyr en semesterbostad i La Zenia, Spanien för en verkligt minnesvärd semester. La Zenia är en liten, vacker och avslappnad by på Spaniens Orihuela-kust. Detta är en region vars historia, konst och arkitektur är nära förbundna med religion och det finns fem nationella sevärdheter i närheten. De flesta som hyr en semesterhus i La Zenia lockas dock hit av stranden och havet.

La Zenias granne i norr är Playa Flamenca och i söder Cabo Roig. Städerna Torrevieja, Elche och Santa Pola är de närmaste större orterna och det finns bra vägar längs med hela kusten för den som vill utforska resten av denna mycket turistinriktade kustregion, eller det mer traditionella och fridfulla inlandet. La Zenia är särskilt lämpligt för familjesemestrar, både på grund av det stora antalet aktiviteter vid stranden och i byn, och på grund av dess närhet till vattenparkerna i Torrevieja.

LA ZENIA STRAND
Stranden i La Zenia är popular för sina barer eller ”chiringuitos” som ofta har underhållning fram till långt in på småtimmarna. Restaurangen där, som ligger uppe på en klippa och har utsikt över havet, är en perfekt plats att njuta av det goda köket och beundra utsikten. Det är ett mycket populärt val under julhelgen när folk kommer från hela kusten för att träffas på juldagen för att höra den traditionella blåsorkestern. Många av stränderna i Orihuela Costa har fått utmärkelsen “Blå Flaggan”. Det betyder att de har kontrollerats för:

Miljöutbildning och information till exempel att man har en karta över stranden och regler för hur man får uppföra sig där. Vattenkvalitet, till exempel så att det inte finns några industriella avfall eller avloppsvatten som kommer dit. Miljövård till exempel så att stranden är ren och att det finns soptunnor och toaletter. Säkerhet och erbjudet tjänsteutbud till exempel att det finns tillräckligt många badvakter och förstahjälpen utrustningar och att det finns tillgängligt dricksvatten.

MARKNADER, BUTIKER OCH RESTAURAGER
Det finns butiker, barer och restauranger utspridda i mycket La Zenia. Några av dessa ligger på restauranggator nära stränderna. Det finns också ett antal shoppingcenter som Zenia Boulevard som samlar ett stort utbud under ett och samma tak så att säga, även om själva centret inte har något tak att prata om. Förutom Zenia Boulevard så har man också centren i Playa Flamenca och i Punta Marina.

Marknader hålls också regelbundet på de flesta ställen på kusten. En särskilt populär är den som hålls på lördagsförmiddagarna i Playa Flamenca. Då stängs gatorna av och folk strosar upp och ner för att se i alla stånden och man kan passa på att köpa färsk frukt, grönsaker, bröd, kläder, väskor, skor och mycket annat. Det vore inte rättvist att välja ut någon specifik restaurang att rekommendera här. Men man kan lugnt säga att nästan alla typer av mat finns representerad någonstans i La Zenia. Men man måste ha både tid, pengar och lätt för att hålla sin idealvikt för att kunna prova dem alla.

ZENIA BOULEVARD
Om du befinner dig i La Zenia, så är det ett måste att besöka shoppingcentret Zenia Boulevard. Det är ett av de största centren i sitt slag i Europa och det största i Alicante regionen.  Det har visat sig vara en lika stor attraktion för de som bor i inlandet som de som bor vid kusten och det ligger på en perfekt plats på Orihuela Costa. Man kan sitta vid ett bord utanför en av restaurangerna eller barerna med sina shoppingpåsar och se det vackra blå Medelhavet längre ner.

Där finns en massa butiker men centret erbjuder så mycket mera än att bara shoppa loss. Det är också ett perfekt ställe att spendera dagen på, även om man inte gillar att shoppa. Vattenfontänerna på nedre plan är jättekul för barnen där de kan springa runt och in och ut ur vattnet. Intill finns också ett stort parkområde för barn så man kan vila där medan de små leker. Om man inte är förtjust i att shoppa kan man alltid hitta något annat att göra till exempel i bowlingarkaden och kasinot.

Under vintern finns till och med en liten skridskobana utomhus, men glöm inte att ta med dig vantarna! Inne i shoppingcentret så finns underhållning på scenen varje dag. Man kan sitta på de utställda stolarna och se på sångare, musikband, trollkarlar och annan underhållning utan att det kostar något alls. Men om du är villig att spendera pengar så finns det massor av restauranger på andra våningen och ett stort urval av caféer och barer på nedre plan. Det finns alltid någonstans man kan sätta sig och ta igen sig efter sin shoppingupplevelse i Orihuela Costa.

GOLF
En av anledningarna till att folk besöker La Zenia under hela året är golfen. Det finns nämligern inte bara en golfbana att spela på utan fyra! Det är bara att välja mellan ”Real Club de Golf Campoamor”, Villamartin, Las Ramblas eller Las Colinas. Med ett så stort utbud så kan du vara säker på att ditt val uppfyller dina behov och din nivå och för många är det en anledning till att de väljer att hyra på Orihuela Costa. Den stora fördelen med att börja spela golf i Spanien är antalet soldagar. Oavsett vilken tid på året du reser hit så är det högst osannolikt och oturligt att du inte skulle kunna spela på grund av regn.

FLYG TILL LA ZENIA, SPANIEN
Det är lätt att ta sig till en villa i La Zenia. Murcia San Javier flygplats ligger bara 20 minuter härifrån och Alicante flygplats är 45 minuter bort.