E.g., 2020-6-27
E.g., 2020-6-27

Visa mer

Visa mindre

Home > Semesterhus > Destinationer > Orihuela Costa

Orihuela Costa

Hyr semesterhus, en semesterlägenhet eller en stuga i Orihuela Costa på Costa Blanca, Spanien. Hitta och boka ditt boende online på semesterbostadspanien.com. Hitta det perfekta boendet för semestern i Orihuela Costa, Spanien.  

Orihuela Costa Strax söder om Torrevieja ligger Orihuela Costa, som består av ett pärlband av små orter som Punta Prima, Playa Flamenca La Zenia och Cabo Roig. Alla har de sina egna små centra. Orihuela Costa är framförallt känt för sina fina stränder och att man har flest blå kvalitetsflaggade stränder på hela kusten. Det finns också en lång strandpromenad som, framförallt mellan Playa Flamenca och Cabo Roig, bjuder på mycket vackra vyer. Shopping Det finns gott om affärer, allt från stora matbutiker till små mysiga butiker med allt man kan önska sig. Framförallt ligger ett av provinsens största shoppingcenter, Zenia Boulevard, här. Här finns alla de stora klädkedjorna liksom stora elektronik, sport- och byggvarukedjor samt hipermercado Alcampo.

Naturligtvis finns det ett flertal restauranger caféer och snabbmatkedjor. Har man barn kan dessa roas i timmar på övervåningens stora lekpark med karuseller, bollhav med mera. Man kan även lämna barnen här hos övervakande personal medan man själv går och handlar. Zenia Boulevard bjuder även på bowling- och spelhall samt ett kasino. Shoppingcentret ligger utmed motorvägen AP-7, avfart La Zenia. Stränder Punta Prima är den nordligaste badorten i Orihuela Costa. Den har en fin handikappsanpassad strand med hiss ner från strandpromenaden. Strax söder därom ligger Playa Flamenca med ett par fina något större badstränder med lekplatser för barn och nät uppsatta för strandvollyboll.

La Zenia är nästa lilla pärla med fina badstränder och lekområden för den som önskar röra på sig lite. Från La Zenia blir strandpromenaden spektakulär där den vindlar utmed havet till Cabo Roig. Det gäller att hålla ordning på benen för det är stundtals smalt och högt och lite klippigt men utsikten är väl värd promenaden. Så småningom når man den lilla marinan i Cabo Roig. Där ligger en restaurang med ett stort utbud av tapas. Missa Inte! Mitt emellan Punta Prima och Playa Flamenca finns en gokartbana med bilar och banor för olika åldrar. Alldeles intill finns en paintballbana och ett lekområde för barn med bl a studsmattor.

I närområdet finns det fyra golfbanor som är populära bland skandinaver, Villamartin, Campoamor, Las Ramblas och Las Colinas. Föredrar du tennis så finns Orihuela Beach Resort som även har restaurang, gym och en stor pool för motionssim. Vill man utöva andra sporter kan man besöka CDM, Centro Deportivo Municipal, i Playa Flamenca. Här finns tempererad inomhusbassäng, fotbollsplaner, tennis och squash, löparbana samt yogaklasser, pilates, vattengympa och liknande aktiviteter. Restauranger.