E.g., 2020-7-10
E.g., 2020-7-10

Visa mer

Visa mindre

Home > Semesterhus > Destinationer > Torrevieja

Torrevieja

Hyr semesterhus, en semesterlägenhet eller en stuga i Torrevieja på Costa Blanca, Spanien. Hitta och boka ditt boende online på semesterbostadspanien.com. Hitta det perfekta boendet för semestern i Orihuela Costa, Spanien.  

Torrevieja ligger lite drygt 50 Km söder om Alicante i Spanien, och tack vare ortens geografiska placering så finns här ett unikt mikroklimat, vilket innebär att många funnit sitt andra hem här med fenomenalt väder året om! Temperaturen varierar från 15 – 35 grader under en stor del av året. Torrevieja fick sitt namn då staden växte jämte tornet Torre, så man la till detta till stadens gamla namn La Vieja. 

Torrevieja har under de senaste tio åren utvecklats till staden med snabbast växande ekonomi i  Vega Baja-området. Den har nu över 100.000 invånare. Här finns folk från över 180 länder och kulturer. Under högsäsong kan det totala antalet av invånare plus besökare uppgå till en halv miljon.

Torrevieja är omgiven av två stora och vackra naturliga sjöar salt vatten som utgör “Salinas de Torrevieja” och är en officiell spansk naturreservat. Dessa sjöar lockar ett brett utbud av fågellivet. De vackra och berömda saltlagunerna är en av de mest intressanta och sevärda attraktionerna enligt många, den ena är blå och den andra rosafärgad. De två lagunerna tillsammans med sina naturområden täcker 55% av kommunens yta och omfattas av en skyddad naturpark.

Ett ”måste” för en förstagångsbesökare i Torrevieja är att besöka de vackra parkerna, vilka de många betecknas som nationalparker, dessa är Lagunas, La Mata, El Honda och Salinas i Santa Pola, där parkerna gästas av en olika fåglar. Hela området kring Torrevieja är berömd för sina salt produktion. Enorma salt sjöar omger delar av vägen ner från Alicante flygplats till Torrevieja.Torreviejas hamn bör man också besöka, men hit hittar de flesta utan att närmare behöva presentera denna. Likaså den gamla och anrika järnvägsstationen. För sol- och badturister så har Torrevieja har dessutom några av de mest magnifika stränderna i området.

STRANDER I TORREVIEJA
Torreviejas kust består av över 2 mil vita sandstränder och vikar. Torreviejas stränder är väldigt lättåtkomliga både om man går till fots eller tar bilen då det är bra skyltat överallt. Skyltningen visar vad som finns på respektive strand såsom duschar, lekplatser för barnen, räddningsbojar, livräddare, utomhusgym mm. Mellan varje strand ligger små härliga vikar, s k calas, där du kan snorkla, dyka och sola i lite mer avskildhet och lugn än de lite mer folktäta stränderna. Utanför några Torreviejas stränder ligger också en del fantastiska korallrev.

Playa de los Náufragos -Denna strand är ligger strax söder om Torreviejas hamn, och är stranden med flest sportaktiviteter och unga besökare. Vattnet är väldigt rent och färgen på sanden är nästan vit. Områden ovanför är omgivet av Torreviejas saltsjöar och laguner. Stranden är ca 300m lång, 45m bred och har oftast många besökare, vilket kan få den att kännas trång under högsäsong.

Playa del Acequión -Denna strand ligger i hamnen, och är ett brett område av vit finkornig sand. Vid strandkanten ligger oftast ett par fiskebåtar samt på strandpromenaden ovanför ligger några trevliga strandbarer i bättre läge för svepa en kall öl eller ett glas vin.

Paseo Maritimo Juan Aparicio -Paseo Maritimo Juan Aparicio är en kuststräcka som nästan helt består av klippor. Här ligger två stycken konstgjorda stränder omgivna av betongpartier som skyddar mot inkommande vågor, vilket gör det till en perfekt ställe att simma på om man inte gillar stora medelhavsvågor och är på så sätt ett tryggt område att simma med barnen i.

Playa del Cura -Stranden Playa del Cura är en enormt populär kuststräcka som ligger mellan Margallo och norra delen av hamnen. Sanden här är gyllenbrun och omgiven av svajande höga palmer, några restauranger och små mindre affärer. På Playa del Curas strandpromenad är det alltid liv och rörelse, och det är ofta olika former av uppträdanden av gatuartister och liknande! Stranden är 400 m lång, 25 m bred för att ge er en bild om hur det ser ut.

Playa de los Locos -Playa de los Locos är en lång och härlig strand som har guldskimrande sand och relativt små vågor vilket gör den till den perfekta familjestranden eller snarare för alla är den enormt härlig! I norr gränsar den till små klippor som går ända upp till Cabo Cervera. Denna strand är väldigt populär bland spanjorerna själva samt är också välanpassad för rörelsehindrade och den äldre publiken då den har direkt access till parkering.  Stranden är på ett ungefär 800 m lång, 30 m bred.

Playa de La Mata -Stranden Playa de La Mata, La Mata som den bara heter i folkmun är tveklöst den vackraste samt längsta stranden tillhörandes Torrevieja. Detta då den har den mest finkorniga sanden och har ett helt underbart läge intill national parken sandynerna i La Mata. Detta är verkligen på alla sätt en strand värd att rekommenderas.

SHOPPING I TORREVIEJA
Forum alla trevliga gatumarknader i olika storlekar så finns det också ett enormt stort utbud av shopping och att gå i affärer i Torrevieja, med mer över 2300 butiker och kommersiella lokaler, finns det något för alla. Mode, skor, kläder parfym, elektriska varor och lädervaror, samt givetvis massor av restauranger som finns runt Plaza de Izabel II samt i de andra centrala delarna av Torrevieja. Centrum ligger bara ca 200 m från småbåtshamnen, och alla de omgivande gatorna.

Det är uppbyggt lite som en labyrint, med alla affärer och smågator. Det finns en mängd olika marknader förutom alla shopping och vanliga affärer i Torrevieja. Dessa marknader är öppna regelbundet runt om i Torrevieja. Dessa benämns och heter olika beroende på vilken inriktning de har, t ex vissa har mer hantverk andra har kläder, skor och visa rena frukt- och grönsaksmarknader osv.

AKTIVITETER I TORREVIEJA
I och runt Torrevieja  finns det en massa trevliga aktiviteter för hela familjen. Det fantastiska mikroklimatet här i Torrevieja gör det möjligt att utöva någon av sina favoritsporter och aktiviteter, såsom åretrunt spela golf, tennis, simning, segling, vattenskidor, vindsurfing, hästridning, go-kart, bowling, eller varför inte ta en varmluftsballong och se Torrevieja från ovan. Torrevieja har troligen den största båtmarinan i Spanien samt en antal mindre marinor såsom Campoamor och Cabo Roig för alla båtentusiaster!

Om barnen blir trötta och uttråkade av att vistas på stranden eller vid poolkanten, varför inte då åka till vattenparken Aquopolis, en härlig vattenupplevelse med vågpool, bubbelbad, minigolf, restauranger samt mycket mer. Dessutom ligger det en safaripark nära platsen Santa Pola samt underjordiska grottor i Canelobre för den som är nyfiken på hur det ser ut i de fantastiska dropstensformationerna under jorden.

TA SIG TILL TORREVIEJA
Landvägen: Landsvägen; N332 Alicante-Cartagena, Motorväg; Levante Madrid- Alicante, motorväg; Mediterráneo Alicante-Murcia, motorväg A-32 Alicante-Cartagena, landsväg CV-90 och väg N332.
Motorväg från: Flygplatsen El Altet, Alicante eller San Javier, Murcia.

Transportföretag med direkt anknytning till Torrevieja; Enatcar- Alsa, Costa Azul, Vega Bus, Continental Auto y La Inmaculada. Om ingen av dessa möjligheter passade dig finns vid varje flyplats eller nära andra stationer/terminaler alltid möjligheten att enkelt hyra en bil eller ta en taxi till exempel. De kommunala buss- och tågsystemen går varje timme eller varannan. Du finner lätt taxibilar utanför flyplatser, tåg eller bussstaioner tydligt placerade och märkta. Tiden från Alicanteområdena till Torrevieja varierar med sträcka och trafik på mellan 30 – 60 minuter.