E.g., 2020-7-10
E.g., 2020-7-10

Visa mer

Visa mindre

Home > Semesterhus > Destinationer > Benidorm Area

Benidorm Area

På Semesterbostadspanien.com har du möjlighet att söka från ett stort urval av semesterhus i Benidorm, som ligger i Alicante provinsen. Skräddarsy den perfekta semestern själv genom att hyra en semesterbostad efter dina egna önskemål och välj mellan semesterhus eller semesterlägenheter i Benidorm.

Benidorm är en stad och kommun i provinsen Alicante i regionen Valencia i Spanien. Staden ligger längs Costa Blanca på den spanska medelhavskusten och är en utpräglad turistort. Folkmängden uppgick till 73 062 invånare i början. Benidorm är den största staden i storstadsområdet Area Urbana de la Costa Blanca, som hade 236 635 invånare i början av 2010 på en yta av 316,42 km² Fram till turistindustrins intåg på 1960-talet var Benidorm ett litet fiskeläge, men idag domineras staden helt av turistnäringen med hotell- och lägenhetsskyskrapor.

Idag påminner orten mer om Manhattan med sina skyskrapor. Benidorm har drygt 100 hotell, fler än i någon annan turistort runt Medelhavet. Sommartid kommer cirka besökare till staden. Från stränderna har man utsikt mot ön Illa de Benidorm, dit det även går båtturer från hamnen. Benidorm består av en äldre pulserande stadskärna fylld av små butiker, barer och restauranger samt de nyare delarna med höghus och hotell. Shopping Benidorm är badturistens shoppingparadis, här finner man bikinis, kepsar, solglasögon och badmadrasser, bland mycket annat, och ofta till ett pris under tio euro. Det finns också en stor mängd butiker i Benidorm med allt från märkeskläder och skor till billiga basarliknande butiker. Marknader är på onsdagar och söndagar.

Är du redo att besöka Benidorm?
Folk flockas till Benidorm året runt på grund av dess vackra läge, fantastiska stränder, och de många sätten att koppla av. Om du är ute efter att ta en liten paus i ditt stressiga liv för en liten stund, då kan det inte gå fel med en resa till denna stad. Varför ska människor besöka Benidorm? Från vandring och äventyr till modern underhållning och bekvämligheter som livet ibland kräver, du kommer att kunna få allt du vill och mer i Benidorm.

STANDER
Playa de Levante betraktas som en av de tio bästa stränderna i världen. Den ligger norr om den äldre stadskärnan med all tänkbar service. Vill man utöva vattenaktiviteter utöver simning kan man t.ex. flyga fallskärm i vajer efter båt, åka vattenskidor, surfa eller snorkla. På kvällen öppnar många pubar och diskotek och det finns en mycket fin strandpromenad där många flanerar.

Playa de Poniente är belägen söder om den gamla stadskärnan med de flesta faciliteter, här solar och badar de bofasta då stranden är bredare och inte så fullbelagd sommartid. Paseo Marítimo är Ponientes böljande strandpromenad, vackert stenbelagd med stora inslag av trä och en behaglig kvällsbelysning. Missa inte! Stadskärnan är relativt oförstörd tack vare att den enda ingången är en sluttande gångtunnel insprängd i berget under slottsruinerna och kyrkans karaktäristiska lilla klocktorn. Ett av Spaniens mest besökta turistmål från morernas tid.

Att se och göra!
Benidorm är ett Mecka för golfare. Här finns en mängd fina banor att välja mellan, flera av dem nära Vings hotell. Reser du med familjen kan vi också rekommendera någon av Benidorms fem temaparker. Aqualandia är Spaniens största vattenland med vattenrutschbanor och attraktioner av hög klass. Terra Natura är ett zoo med över 1500 djur och på Mundomar kan du stifta närmare bekantskap med havsdjur av alla slag. Även om Benidorm i första hand är uppbyggt kring turism finns här också äldre delar. Gamla stan är ett måste, för att inte tala om alla de utsiktsplatser som erbjuder storslagna vyer. Att hyra en bil är också en god idé. Det finns mycket att se i närheten och vill du ta en dagsutflykt kan du med fördel besöka storstäderna Alicante och Valencia.

KLIMATET I BENIDORM
Det har alltid varit ett diskussionsämne detta med vilken del av Spanien som har bäst klimat. Därför bestämde vi oss för att göra en jämförelse mellan de två kuster som besöks av många turister, Costa del Sol och Costa Blanca. Vi har förlitat sig på uppgifter från det Statliga Meteorologiska Institutet. Och vem är vinnaren? Definitivt Costa Blanca.

Som framgår av de uppgifterna är båda kusternas temperatur mycket likartad under hela året. Men den stora skillnaden är antalet regniga dagar under hösten och vintern. Den tid då många människor vill komma och njuta av ett behagligt klimat och t ex spela golf. Ett genomsnitt av regniga dagar per år är 105 dagar på Costa del Sol och 44 dagar på Costa Blanca. Viktigt att tänka på för dem som är intresserade av att köpa en bostad i Spanien.